Wednesday 3 March 2010

Oor braaibroodjies en noodles

Deesdae is ek op my eie en kry nie regtig so gereeld die geleentheid om vir ander, of  for that matter vir myself, kos te maak nie. Protein shakes werk in elk geval beter vir die tjoep.


Maar mens moet eet ook en waarom dan nie dit die moeite werd maak nie.

Wat is 'n braai sonder 'n braaibroodtjie?
Iets wat hulle op ‘n pizza doen het my nogal die idee gegee om roomkaas te probeer. Na ‘n paar probeerslae dink ek ek het die beste metode uitgefigure:
Van bo na onder moet die volgende die presiese volgorde wees, ander volgordes werk net nie dieselfde nie:
  • Sny brood met margarien of botter gesmeer
  • Tamatie baie dik gesny; +- 5 mm.
  • Sout op die tamatie
  • Kaas – gesny, nie gerasper nie, dit hou die tamatie soortvan eenkant ook.
  • Uie, gesny so dun as wat jy kan.
  • Baie swart peper op die uie.
  • Roomkaas op die ander kant se gesmeerde broodjie.
Ek hou van die plein roomkaas, maar ek is seker van die ander geure gaan ook werk. Om die roomkaas te smeer, sit dit net ‘n paar sekondes (10 of minder) in die mikrogolfoond, dit word dan heel sag om te smeer. Moet ook nie skaam wees oor die hoeveelheid roomkaas nie.
Braai die broodjie totdat die kaas in die middel gesmelt het. Dit los vir jou met 'n crispy buitekant en 'n binneste wat sag is sonder om soggy te wees.

Vir die kinders maak ek partykeer net two-minute-noodles. Dit hoef ook nie so bad te wees soos dit uit die pakkie uit kom nie. Met geen ekstra moeite en min koste, kan dit verander word in iets baie besonder. Gooi in die water saam met die noodles en geursel omtrent 'n kwart van die ronde ringe Feta kaas en 'n teelepel botter of margarien. Wat daar uitkom is iets soortgelyk aan die tekstuur en smaak van Risotto. Die kinders (en ek) is mal daaroor!

Laat weet my as iemand dit probeer het of variasies hiervan gemaak het.